Søg
  • Carrie Lautrup

Noa begyndte med det samme

Noa troede Gud. Da Gud advarede ham om syndfloden, der skulle komme, troede han på det, selvom der ikke var nogen tegn på, at der ville komme en oversvømmelse. Han adlød Gud, og i ærefrygt for ham byggede han en ark for at redde sin familie. På den måde forkyndte Noa dommen over den onde verden, og selv blev han på grund af sin tro accepteret af Gud.

Hebr 11,7


Her læser vi følgende om Noa:

  • Han troede på, hvad Gud har sagt, selvom der ikke var tegn på noget.

  • Han adlød Gud i ærefrygt.

  • Ved sine handlinger forkyndte han.


Han levede i et nært forhold til Gud

I Det Gamle Testamente står der:

Noa var dengang det eneste menneske på jorden, Gud kunne acceptere. Han levede i et nært forhold til Gud.

1 Mos 6,9


Der var den sætning igen. Han levede i et nært forhold til Gud. Er det noget, som hænger sammen med tro? Det er i hvert fald pudsigt, at der i forbindelse med alle de tre troshelte fra Det Gamle Testamente, som vi indtil nu har kigget på, står, at de havde et ret eller nært forhold til Gud. Tre gange. Det må være vigtigt.


Noa begyndte med det samme at gøre

Noa begyndte med det samme at gøre, hvad Gud havde befalet ham.

1 Mos 6,22

(se også 1 Mos 7,5)


Hmm. Med det samme. Hvorfor gør vi det ikke med det samme? Hvad er det, der står i vejen? Er det, fordi vi ikke er sikre på, at det er Gud, der har sagt det?


Men hvis det er grunden, betyder det jo også, at vi ikke kender ham så godt.


Vi lære ham at kende.


Jeg tror, at de to ting hænger sammen. Et nært forhold, og at man gør det, han siger. Man tror på, hvad en anden siger, fordi man kender personen. Man tror, selvom man ikke kan se at det, den anden har lovet, sker med det samme. Og derfor handler man på det, der bliver sagt. Fordi man stoler på den anden. Og når man handler på det, den anden har sagt, så er det et vidnesbyrd om, at personen taler sandt. Ved vores handlinger forkynder vi.


Selvfølgelig er det ikke altid, at Gud mener, vi skal gå i gang med det samme, når han siger noget. Men hvis vi kender ham – hvis vi lever i nært forhold til ham, så må vi vel vide, at han taler sådan.  Og når vi ved, at det er tale om nu – må vi få modet til at handle. Fordi han sagde det.


Til eftertanke

Hvad har Gud vist dig, der er særligt i forhold til Noa som troshelt?

Kender du Gud så godt, at du kan handle på hans ord med det samme? Eller skal du lige sikre dig, at det er ham, der har sagt det?

33 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
Vil du læse mere? Køb en bog her.

Bækkely

Vester Vejrupvej 9, Vibæk

6740 Bramming, Denmark

©2019 by Bækkely Psykologpraksis. Proudly created with Wix.com