Søg
  • Carrie Lautrup

Ikke mit hjem

De mennesker, jeg har omtalt, døde alle i tro uden at se løftet blive opfyldt.

Hebr 11,13


Hov, hov, hov! Hvad stod der lige der? De mennesker døde alle i tro uden at se løftet blive opfyldt.


Prøv lige at smage på det et øjeblik.


De var og er troshelte … og de så ikke løftet blive opfyldt. Man kan også dø i tro.


Disse ord var til stor trøst for mig, efter min søn døde af kræft, da han kun var 11 år gammel. Vi havde bedt og troet og satset på, at Gud ville helbrede ham. Vi var sikre på løftet. Men David gled væk fra os. Efter at vi i tre dage havde bedt om, at han måtte vende tilbage fra de døde, lå han stadigvæk livløs i sin seng. Det var tid til at bedemanden skulle hente ham. Og vi skulle planlægge en mindehøjtidelighed.


De mennesker, Apollos skriver om, døde alle i tro uden at se løftet blive opfyldt. Ligesom David, ligesom mig holdt de fast i løfterne, som ikke blev opfyldt på denne side af sløret mellem det, vi kender her på jorden, og det vi ved, der er bagved – evigheden.


Sammen med denne historie husker jeg historien om Bibelens David:

Da gik David i forbøn for barnet. Han nægtede at spise på grund af sorg, og selv om natten blev han liggende udstrakt på gulvet i bøn. Hans rådgivere forsøgte forgæves at få ham til at rejse sig og tage føde til sig. På den syvende dag døde drengen, men Davids tjenere turde ikke fortælle ham den sørgelige nyhed, for de tænkte, ”Han var helt knust før! Hvis vi nu kommer og fortæller ham, at drengen er død, kunne han gå helt amok!”


Da David så dem stå og hviske sammen, gik sandheden op for ham.

”Er drengen død?” spurgte han.

”Ja, han er,” svarede de.

Så rejste David sig op fra gulvet, gik i bad, gned sig med en vellugtende olie og tog rent tøj på. Derefter gik han ind i Herrens hus for at tilbede, hvorefter han vendte tilbage til paladset og bad om at få noget mad sat frem. Hans tjenere var forbløffede over hans reaktion.

”Forstår man nu det?” udbrød de. ”Mens drengen endnu var i live, græd du og nægtede at spise, men så snart han er død, holder du op med at sørge og begynder at spise igen!”

David svarede: ”Jeg fastede og græd, så længe drengen var i live, for jeg tænkte, at Herren måske ville vise mig nåde og lade ham leve. Men nu, hvor han er død, er der ingen grund til at faste mere. Kan jeg måske bringe ham tilbage til livet? Jeg kan følge ham i døden, men han kan ikke komme tilbage til mig!”

2 Sam 12,16-23


Eller i den autoriserede version: ”Jeg må følge efter ham, han kommer ikke tilbage til mig.” Jeg kommer derop en dag, men han kommer ikke tilbage til mig. David var klar over, at han også kom hjem en dag. Hjem til det sted, hvor man ikke er fremmed. Dette er ikke mit hjem.53 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
Vil du læse mere? Køb en bog her.

Bækkely

Vester Vejrupvej 9, Vibæk

6740 Bramming, Denmark

©2019 by Bækkely Psykologpraksis. Proudly created with Wix.com