Søg
  • Carrie Lautrup

Gør ikke din tro til Kristus

Tro kommer af at høre Guds ord, ikke på grund af ordet selv, men på grund af vores relation til ham, som taler.


For mig er den næste logiske slutning derfor, at forholdet mellem tro og svar på mine bønner må være noget lignende.


Jesus siger flere gange i evangelierne, ”Din tro har reddet dig” (Matt 9,22; Mark 10,52; Luk 7,50; 17,19; 18,42).


Jeg har hørt nogle prædikanter give udtryk for, at det er selve troen, som er kilden til helbredelsen. De siger, ”Det er ikke Gud, som helbreder dig, det er troen, der gør det!” (fx Frederik Prince, citeret i King, 2006).


Et andet eksempel er Kenneth Hagin, som har skrevet, ”Din egen tro kan initiere helbredelsen. . . Du behøver ikke at vente på, at Gud rører på sig.” (Fra bogen, Seven things you should know about divine healing. Tulsa, OK: Kenneth Hagin Ministries).


Men ældre trosprædikanter, som virkede i helbredelsestjenesten, havde en anden forståelse. De forstod, at det altid er Gud, som er kilden til helbredelse, mens troen er redskabet, som bringer det til personen. Det er disse prædikanter, som de senere trosprædikanter drager inspirationen fra. De klassiske trosprædikanter levede og virkede i 1800-tallet og begyndelsen af 1900-tallet. De så de første helbredelsesvækkelser siden det, man læser om i Apostlenes Gerninger.


Charles Spurgeon var en britisk præst i Baptistkirken (den presbyterianske kirke i London), og han havde en stor helbredelsestjeneste. Han skrev, ”Det er ikke troen, der helbreder; helbredelsen findes i Kristi forsoningsværk. I dag er der flere skrivelser og bøger af Spurgeon end af nogen anden kristen forfatter. Han advarede om, at troen i sig selv aldrig skal ophøjes over den guddommelige kilde: ”Gør aldrig din tro til Kristus.”


A.B. Simpson er enig med Spurgeon: ”Det er ikke troen, der helbreder. Gud helbreder, men troen modtager.” A.B. Simpson havde en baggrund inden for den presbyterianske kirke, men etablerede Christian & Missionary Alliance. Han grundlagde også Missionary Training Institut, som nu er Nyack College, som udklækkede en del af de præster, som senere var med til at stifte Pinsebevægelsen i USA.


Selveste Smith Wigglesworth, kendt i trosbevægelsen som ”Troens Apostel,” sagde: ”Tro er den åbne dør, Herren træder igennem. Sig ikke, ’Jeg er helbredt ved tro’. . . Jeg er her, fordi Gud helbredte mig, da jeg var døden nær.”


Den rette tolkning af Skriften forstår således, at troen er helbredelsens bække, men det er altid Gud, som er kilden – tro helbreder ikke, men Gud helbreder gennem tro.

Paul L. King, 2006


Til eftertanke

Hvad har Gud yderligere vist dig, der er særligt i forhold til Abraham som troshelt?


Hvordan ser du forholdet mellem tro, relationen med Gud og Guds ord?

78 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
Vil du læse mere? Køb en bog her.

Bækkely

Vester Vejrupvej 9, Vibæk

6740 Bramming, Denmark

©2019 by Bækkely Psykologpraksis. Proudly created with Wix.com