Søg
  • Carrie Lautrup

Alle ved, hvad tro er (undtagen mig)

Tro er fast tillid til det, der håbes på, overbevisning om det, der ikke ses.

Hebr 11,11


Ordene har jeg hørt citeret gang på gang. De andre smiler, når de siger det, og nikker indforstået til hinanden.


Men mig? Totalt blank. Selvom jeg har læst Bibelen igennem mange gange. Selv om jeg er en type, der læser mange bøger om måneden og studerer ting til bunds. Jeg er højtuddannet og belæst. Jeg underviser i kirken og i tværkirkelige sammenhænge. Jeg kender Bibelen.


Men her sidder jeg fast.


”Fast tillid til det, der håbes på.” Øh … ???


”Overbevisning om det, der ikke ses.”


Jeg prøver på at se troen for mig – hvordan den leves ud, hvordan jeg ved, om jeg har tro, og om troen er i mig. Baseret altså på dette skriftsted. Fast tillid til det, der håbes på. Overbevisning om det, der ikke ses. Men det er, som om der er for mange ord, som ikke hænger sammen i én og samme sætning. Tillid til – håbes på …


Håbløst.


Så sagde jeg det til min cellegruppe, hvor vi mødes og drøfter livet med Gud hver uge.

”Hvad er tro?” spurgte jeg. Da vi læste skriftstedet fra Hebræerbrevet, indrømmede jeg over for alle: Jeg har aldrig forstået det vers.


”For mig er det sådan, at jeg ved, at jeg ved, at jeg ved,” indskød en af de mere modne kristne i gruppen. Jeg bliver nærmest misundelig. Hvis jeg bare havde det sådan. Jeg har ikke den følelse. Jeg kan ikke genkende at vide, at jeg ved, at jeg ved.


Når jeg prøver på at se det for mig, ved jeg, at jeg bare bliver overdænget af alle de argumenter, der kommer, når jeg tænker mig frem til noget. De videnskabelige argumenter og diskussioner, jeg har haft gennem årene. Udviklingslæren. Hvad med, når folk ikke bliver helbredt…? Det er mere ødelæggende for min ”tro” end opbyggende. Og så er jeg frustreret igen.


Derfor satte jeg mig for at undersøge, hvad Biblen siger om tro, og hvad det egentlig er, Gud mener, når han skriver gennem forfatteren, ”Uden tro er det umuligt at behage ham” (Hebr 11,6).


I min vildrede om, hvad tro egentlig er for noget, bestemte jeg mig for at studere Hebræerbrevet mere i dybden. Jeg valgte at bruge tid på hver enkelt person, som bliver nævnt, for at se, om jeg kunne finde noget, som var gældende for alle. Hvad er det egentlig, vi skal lægge mærke til i forhold til alle disse mennesker? Og vi starter helt fra begyndelsen af Bibelen med Abel.


I min søgen har jeg fundet mange svar, og jeg følte, at de måske kunne hjælpe andre. Derfor skriver jeg et blog her om min rejse mod en forståelse af, hvad tro er og hvordan troen så kan udleves.

11 visninger
Vil du læse mere? Køb en bog her.

Bækkely

Vester Vejrupvej 9, Vibæk

6740 Bramming, Denmark

©2019 by Bækkely Psykologpraksis. Proudly created with Wix.com